Дойче банк няма да прави бизнес в бъдеще с президента

...
 Дойче банк няма да прави бизнес в бъдеще с президента
Коментари Харесай

Нов удар за Тръмп: Дойче банк го изоставя

 

Дойче банк няма да прави бизнес в бъдеще с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп или с негови компании след нападението на неговите поддръжници против Капитолия, заяви " Ню Йорк Таймс ", цитирайки собствен източник, осведомен с мисленето на огромната немска банка.

Дойче банк е най-големият заемодател на Тръмп с към 340 милиона $ заеми, отпуснати на Trump Organization - бизнес групата на президента, която сега се ръководи от двамата му синове. Информацията за отпуснатите заеми се базира на разкритията на Доналд Тръмп пред Службата за държавна нравственос на Съединени американски щати от 31 юли предходната година, както и на банкови източници, напомня БНР.

Ходът идва в миг, когато и Signature Bank, в която Тръмп има чекови сметки и сметки на паричния пазар, го прикани да се отдръпна. Signature Bank е основана в Ню Йорк комерсиална банка с цялостно обслужване на 36 частни потребителски офиса в Ню Йорк, Кънектикът, Калифорния и Северна Каролина.

" Оставката на президента е в най-хубав интерес за нашата нация и за американския народ “, съобщи Signature Bank на своя уеб страница.

Междувременно представител на Deutsche Bank отхвърли да разяснява пред Ройтерс информацията на " Ню Йорк Таймс ".

Trump Organization също не отговори на имейл на Ройтерс, в който беше пожелан коментар на тази информация, до момента в който пресслужбата на Белия дом не отговори на телефонно питане по този въпрос.

Кристиана Райли, началник на американските интервенции на Дойче банк осъди насилието от 6 януари във Вашингтон в обява в LinkedIn през предходната седмица. " Гордеем се с нашата конституция и заставаме до тези, които се стремят да я поддържат, с цел да се подсигурява, че волята на хората се съблюдава и се реализира кротичък преход на властта “, написа тогава тя.

Още през предишния ноември организация Ройтерс заяви, че водещата немска банка търси способи да приключи връзките си с Тръмп след изборите в Съединени американски щати, защото кредитната институция не желае повече отрицателната гласност, произлизаща от тези връзки.

През декември още веднъж Ройтерс заяви, че дългогодишният банкер на Доналд Тръмп в Дойче банк ще напусне огромния немски заемодател.

Заемите на Доналд Тръмп от Дойче банк са за голф игрище в Маями и хотели във Вашингтон и Чикаго.

Тази седмица президентът беше обществено подложен на критика и от света на професионалния голф, откакто Американската професионалната голф асоциация (PGA of America) и на Америка и един от най-старите в света голф клубове R&A (Royal and Ancient Golf Club of St Andrews) оповестиха, че след щурма на Капитолия те ще заобикалят две стадиони, притежавани от президента.

Социалните медии Twitter и Фейсбук пък закриха медийните профили на Доналд Тръмп, като Twitter направи това за непрекъснато, а Фейсбук минимум до 20 януари, когато новоизбраният президент Джо Байдън би трябвало да постави клетва.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР